Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

SERCLA KLEINE GIETASFALTSMELTKETELS

De wegenploegen van Mobilmat voeren het ganse jaar door gietasfaltherstellingen uit met grote gietasfaltsmeltketels (met een verwerkingscapaciteit van gemiddeld 8 ton gietasfalt per dag). Het succes van gietasfalt als definitief herstellingsmiddel voor schade aan wegen resulteerde in de uitbouw door Mobilmat van de productie van kleine gietasfaltsmeltketels om gemeenten en wegendistricten in staat te stellen om in eigen beheer gietasfaltherstellingen uit te voeren.

De kleine gietasfaltsmeltketels zijn speciaal ontworpen voor het smelten van gietasfalt en zijn C.E.-gekeurd. De gietasfalt van Mobilmat is COPRO-gekeurd en verkrijgbaar in de vorm van handige gietasfaltsmelttegels (30 cm x 30 cm met een dikte van 2 à 3 cm gestapeld op paletten van 1.000 kg) die ter plaatse, afhankelijk van de benodigde hoeveelheid voor de uit te voeren herstelling, gesmolten kunnen worden in een kleine gietasfaltsmeltketel.

Het smelten van andere producten dan een COPRO-gekeurd gietasfalt in deze kleine ketels, zoals roofingproducten, kan nefaste gevolgen hebben voor het functioneren en de levensduur van de kleine gietasfaltsmeltketel, evenals voor de gezondheid van de mensen die ermee werken.

De “SERCLA” kleine gietasfaltsmeltketels op aanhangwagen zijn speciaal geconstrueerd om achter aan een lichte vrachtwagen te hangen bij mobiele herstellingswerken op de openbare weg. De kenmerkende eigenschap van gietasfalt om heel snel uit te harden in combinatie met de mobiliteit van onze kleine gietasfaltsmeltketels laat wegenploegen toe om zeer flexibel te werken en met een minimum aan verkeershinder de plaatselijke schade aan wegen snel, doeltreffend en vooral duurzaam te herstellen. Na +/- 30 minuten afkoeling (bij een temperatuur van 20 °C) kan het verkeer terug toegelaten worden op het met gietasfalt herstelde wegoppervlak.

Onze gietasfaltsmeltketels zijn van Belgisch fabricaat (hierdoor kunnen wij in geval van herstellingen en onderhoud snel de nodige wisselstukken aanbrengen en ons gespecialiseerd vakpersoneel inzetten) en worden vervaardigd uit materialen van eerste keuze en voldoen aan de Belgische en Europese normen.

De kleine gietasfaltsmeltketel (op aanhangwagen) is bedoeld om aan een lichte vrachtwagen te hangen, om te worden ingezet bij mobiele werken op de openbare weg en voldoet aan de eisen van een moderne aanhangwagen. De aanhangwagen met gietasfaltsmeltketel voldoet op het vlak van veiligheid volledig aan de wetten en de reglementen van kracht in België, evenals aan de recentste wetten en reglementeringen op het gebied van de arbeidsbescherming. De gietasfaltsmeltketel is voorzien van alle wettelijke signalisatietoebehoren.

Binnen ons assortiment gietasfaltketels bieden wij 3 types aan. De S.K.G. 350 (met inhoud van 350 liter) is het standaardmodel, waarmee op dagbasis gemiddeld 1,5 ton gietasfaltsmelttegels kunnen gesmolten en verwerkt worden. Specifiek voor de uitvoering van gietasfaltherstellingen op moeilijk bereikbare plaatsen of smalle straten (zoals een binnenstad) is een kleiner model, de S.K.G. 250 (met inhoud van 250 liter), ontworpen. De R.S.K. 600 (met inhoud van 600 liter) haalt een verwerkingscapaciteit van gemiddeld 2,5 tot zelfs 3 ton gietasfaltsmelttegels op dagbasis.

De gietasfaltsmeltketel is voorzien van een sterke horizontale mengas met 5 tot 7 mengarmen. De mengas is dubbel gelagerd en wordt hydraulisch aangedreven door een dieselmotor, een hydraulische pomp, een hydromotor en een kettingoverbrenging. De horizontale mengas kan in beide richtingen draaien op 9 toeren per minuut.

De verwarming gebeurt door een automatische propaangasbrander (met waakvlam en gasfilter). Deze is afgesteld door een elektrische thermostaat die regelbaar is tussen 50 °C en 300 °C (met een brandbegrenzer aan 290 °C) en die de verwarmingscapaciteit vlug en nauwkeurig garandeert. De gietasfaltsmeltketel is goed geïsoleerd met een dikte van de kuipisolatie van 10 cm.

De gietasfaltsmeltketel staat gemonteerd op een stevige aanhangwagen met een dubbele as met remmen. De aanhanger is voorzien van een bol- of oogtrekhaak met oplooprem. De trekhaak en dissel zijn zodanig opgebouwd dat de gietasfaltsmeltketel kan worden getrokken door voertuigen met een trekhaakhoogte van 35 tot 45 cm bij een aanhangwagen met vaste dissel of tot 95 cm bij een aanhangwagen met een verstelbare dissel (tweemaal plooibaar).

Kleine gietasfaltsmeltketel (SKG 350) met signalisatie. Kleine gietasfaltsmeltketel (SKG 350). Kleine gietasfaltsmeltketel (SKG 350). Kleine gietasfaltsmeltketel (SKG 250). Kleine gietasfaltsmeltketel (SKG 350).