Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

 
 
 
 
 
U bent hier: Slemwerken » Uitvoering

UITVOERING

Alvorens de slemlaag kan aangebracht worden moet het te behandelen wegoppervlak door middel van krachtig borstelen grondig gereinigd worden en dienen eventuele verzakkingen (van meer dan 2 centimeter) uitgevlakt te worden waarna over het volledige oppervlak een kleeflaag met bitumenemulsie wordt gesproeid.

De slemmortel wordt ter plaatse aangemaakt in een mobiele mengmachine. Deze slemmachine is een vrachtwagen die voorzien is van een waterciterne, een emulsieciterne, een zandsilo en een mengtrommel. Een permanent mengseldoseringssysteem voorziet in een juist uitgebalanceerde en gedoseerde toevoer van de verschillende grondstoffen naar de mengtrommel waarin de uiteindelijke koude, vloeibare slemmortel wordt aangemaakt.

Productie en plaatsing van de slem gebeuren tegelijkertijd in een onafgebroken, doorlopend proces waarbij de slemmachine langzaam vooruit rijdt en continu nieuwe slemmortel aanmaakt die ogenblikkelijk via de aftrekslede (voorzien van regelbare, roterende slabben) achteraan de slemmachine machinaal en gelijkmatig over het wegdek wordt open gespreid.

De slemmortel verhardt door het breken van de bitumenemulsie. Direct na de breking van de bitumenemulsie wordt de nieuwe slemlaag verder verdicht met een bandenwals. Na de volledige breking van de slemlaag mag de weg weer opengesteld worden voor het verkeer.

Voor elke werf is een ruime locatie vereist voor het laden van de slemmachine De mengtrommel van de slemmachine Het aanbrengen van de kleeflaag met bitumenemulsie De bediening van het permanent mengseldoseringssysteem Het aanbrengen van de herprofileringslaag met een vaste aftrekslede