Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

 
 
 
 
 

ASFALTWAPENING

Asfaltwapening van bestaande asfalt- of betonbanen met Mesh Track stalen wapeningsnetten biedt in vergelijking met een complete reconstructie een duurzaam alternatief voor wegen waar problemen zijn met ernstige scheurvorming en ongelijkmatige zettingen als gevolg van een slechte ondergrond of voor wegen die uiteendrijven door het ontbreken van zijdelingse opsluiting.

Door het vastleggen door middel van een slemlaag wordt een optimale bevestiging van het wapeningsnet op de bestaande ondergrond verkregen. Dankzij deze bevestiging kan het werk- of bestemmingsverkeer blijven gebeuren over het wapeningsnet. De verwerking van asfalt kan daarna zonder enig probleem over de vastgeslemde wapening plaatsvinden.

Het Mesh Track stalen wapeningsnet zorgt door zijn hoge stijfheid, de getordeerde dwarsversteviging en de goede interlocking met de asfaltoverlaging voor het tegengaan van (reflectie-)scheurvorming in de overlaging.

De toepassing van Mesh Track als asfaltwapening bij de wegrenovatie van asfaltoverlagingen verlengt (bij eenzelfde verkeersintensiteit) de levensduur van de weg omdat het wapeningsnet het draagvermogen van de bestaande structuur sterk verhoogt en scheuren te wijten aan reflectie, craquelé en afschuiving voorkomt en spoorvorming en ribbelvorming vertraagt.

Mesh Track is de oplossing bij de wegrenovatie van betonoverlagingen omdat het reflectiescheuren voorkomt aan de voegen van de betonplaten en ter hoogte van gescheurde betonplaten. In vergelijking met een klassieke betonvernieuwing (mininum 28 dagen) gebeurt de uitvoering zeer snel en zal het rijcomfort sterk verhogen ten aanzien van een betonweg (geen voeghinder meer). Bovendien is (zelfs bij toenemende aslasten) slechts een minimale overlagingsdikte van asfalt vereist.

Wegrenovatie met asfaltwapening Toepassing van Mesh Track bij asfaltoverlaging Toepassing van Mesh Track bij betonoverlaging