Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

 
 
 
 
 

MESH TRACK STALEN WAPENINGSNETTEN

Herstelling van gescheurde wegdekken door enkel het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt is zelden een duurzame oplossing. De scheuren en discontinuïteiten in de oude wegconstructie blijven gevoelige plekken waar gemakkelijk nieuwe scheuren kunnen ontstaan die door temperatuurschommelingen of de inwerking van het verkeer snel opnieuw naar de oppervlakte doorkomen. Om reflectiescheurvorming (waarbij de gebreken van de oude wegconstructie zich doorzetten naar het oppervlak van de nieuwe verharding) te voorkomen en de levensduur van een nieuwe wegconstructie te verlengen biedt Mesh Track de perfecte oplossing als scheurremmende tussenlaag. De stalen wapeningsnetten worden (na voorafgaande reparaties op het gescheurde asfaltwegdek of na het breken of splijten van het oude betonwegdek) op het wegoppervlak ingebed in een slemlaag en vervolgens met asfalt overlaagd.

Mesh Track is een geweven ‘zeskant’ stalen wapeningsnet met een duurzame bezinal deklaag omhuld (voor een verbeterde corrosiebestendigheid). Mesh Track biedt een hoogwaardige mechanische interlock voor de absorbatie van spanningen en belastingen en is verstevigd met getorste, platte dwarsverstevigers die zorgen voor een supplementaire, uniforme lastenverdeling.

Mesh Track wordt gebruikt als asfaltwapening bij de renovatie van asfalt- en betonwegen, funderingswapening bij de aanleg van nieuwe wegen en wegverbredingen, maar ook als graslandwapening.

Het kiezen voor Mesh Track als asfaltwapening bij wegrenovatie betekent een keuze voor duurzaamheid en een langetermijnvisie op vlak van wegenbeleid, want Mesh Track staat voor minder tussentijdse reparaties, comfortabel rijden en een veel goedkopere oplossing dan bij de traditionele, totale wegrenovatie. Mesh Track biedt een duurzaamheid van 10 tot 15 jaar in tegenstelling tot de hedendaagse ‘normale’ vernieuwing van de toplaag na 5 jaar.

Mesh Track staat ook voor snelheid van uitvoering waarbij met een minimum aan verkeershinder (omdat het doorgaand verkeer mogelijk blijft) tot 10.000m² aan wapeningsnetten op dagbasis geplaatst en ingeslemd kunnen worden.

Mesh Track stalen wapeningsnet Mesh Track stalen wapeningsnet met alternerend getordeerde dwarsverstevigers Mesh Track stalen wapeningsnet op autosnelweg Mesh Track stalen wapeningsnet op taxiwegen voor vliegtuigen op luchthaven