Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

 
 
 
 
 
U bent hier: Mesh Track » Plaatsing

HET PLAATSEN VAN MESH TRACK STALEN WAPENINGSNETTEN

Het Mesh Track stalen wapeningsnet moet overkops op de bestaande ondergrond uitgerold worden om het vervolgens met een bandenwals volledig vlak te walsen.

Voorafgaand aan het inslemmen, is het mechanisch vastnagelen (met de gepaste nagels) van het net waar nodig of het doorknippen van de neggedraden (om het net volledig vlak te kunnen walsen) toegelaten. In de bochten moet het stalen wapeningsnet doorgeknipt worden en moeten de einden van het net zodanig over elkaar gelegd worden dat het wapeningsnet volledig vlak blijft liggen en de kromming van de weg mooi blijft volgen. Bij de aaneenschakeling van twee opeenvolgende rollen worden de uiteinden tegen elkaar geplaatst en vastgenageld. De aaneengeschakelde rollen mogen eventueel ook aan elkaar verbonden worden. In de langsrichting is een overlapping van de netten met minimaal 30 centimeter vereist. Rond putranden, roosters, keldergaten of andere belemmerende wegelementen wordt het wapeningsnet zodanig doorgeknipt dat het net maximum 10 centimeter van die wegelementen verwijderd blijft.

Na het aanbrengen van de kleeflaag wordt het net definitief op de onderlaag vastgelegd met een slemlaag type 0/7 op basis van een gemodificeerde bitumenemulsie. Het wapeningsnet moet volledig, over de ganse oppervlak, en vlak ingeslemd worden.

Ingeslemd wapeningsnet Plaatsen van het wapeningsnet in bochten Vlakwalsen van het wapeningsnet met een bandenwals Overlapping van de netten in de lengterichting Overlapping van de netten (met minimum 30 centimeter) in de breedterichting Inslemmen van het stalen wapeningsnet