Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

 
 
 
 
 
U bent hier: Kleuringen » Uitvoering

UITVOERING

Indien nodig worden eerst de eventuele onvolmaaktheden aan het bestaande wegdek hersteld. Daarna worden de te behandelen zones onder hoge druk grondig gereinigd en schoongeblazen van alle vuil en losliggende materialen. Vervolgens wordt de in te kleuren zone zorgvuldig met plakband afgebakend zodat de kleuring naadloos kan worden uitgevoerd.

De twee componenten epoxyhars (component A en component B) worden eerst gedurende minstens 1 minuut afzonderlijk gemengd. Onmiddellijk daarop volgend wordt het component B bij het component A gevoegd en gedurende minstens 2 minuten gemengd tot een homogene massa door middel van een boormachine voorzien van een schroefvormig roerblad. Tijdens het mengproces wordt aan de (kleurloze) harsen een kleurpigment toegevoegd. Door het samenbrengen en mengen van de twee componenten epoxyhars begint er een langzaam verhardingsproces.

Het mengsel van de twee componenten epoxyhars wordt uitgegoten op het bestaande wegdek en opengetrokken met een tandvormige rubberen strip tot er 2 à 3 kg/m² aangebracht is (de hoeveelheid is enerzijds afhankelijk van de bestaande onderlaag en anderzijds van de gewenste duurzaamheid van de kleuring).

Vervolgens wordt het natuurkleurig of gekleurd kwartsaggregaat op een overvloedige wijze (+/- 7 tot 9 kg/m²) ingestrooid.

Zodra de verharding van het bindmiddel begint uit te harden (na +/- 30 minuten) wordt het afplakband verwijderd. Eenmaal het bindmiddel volledig uitgehard is (dit is na 2 à 3 uur bij een temperatuur van 20°C) wordt het overtollige kwartsaggregaat verwijderd met een veegborstel of met een vacuümzuiger en wordt het definitieve resultaat zichtbaar.

VEREISTEN

Alle onvolkomenheden in het wegdek die voor de installateur niet aanvaardbaar zijn, moeten hersteld worden met materialen door de aankoper goedgekeurd in overleg met de installateur.

Het wegdek moet proper, droog en vrij zijn van ijzel, los aggregaat, olie, vet, wegzout en ander los materiaal, dat de hechting aan het bestaande wegdek kan verhinderen.

De installatie dient niet uitgevoerd te worden indien de temperatuur van het wegdek buiten het bereik van 5 °C en 35 °C ligt.