Mobilmat n.v.

Pathoekeweg 400
BE-8000 Brugge

Tel.: +32 50 320570
E-mail: info@mobilmat.be

BTW BE 0431.057.310

 

Mobilmat n.v. - Pathoekeweg 400, BE-8000 Brugge - Tel.: +32 50 320570 - E-mail: info@mobilmat.be - BTW BE 0431.057.310

 
 
 
 
 
U bent hier: Kleuringen » Epoxyharsen

EPOXYHARSEN

Het bindmiddel bestaat uit 2 componenten geflexibiliseerde epoxyharsen: een component A en een component B die afzonderlijk verpakt zijn in vaatjes met een inhoud van enerzijds 21 kg (component A) en anderzijds 5 kg (component B).

Op de werf worden de componenten A en B eerst gedurende minstens één minuut afzonderlijk gemengd. Daarna wordt component B bij component A gevoegd en worden de twee delen gedurende minstens twee minuten gemengd tot een homogene massa gevormd is. Tijdens dit mengproces wordt aan de (kleurloze) harsen een kleurpigment toegevoegd.

Door het mengen (d.m.v. een boormachine met hoog koppel en voorzien van een schroefvormig roerblad) van de 2 componenten epoxyharsen start een langzaam verhardingsproces van het bindmiddel, waarna het mengsel op het wegdek wordt uitgegoten, open wordt getrokken met een vertande rubberstrip en overvloedig wordt afgestrooid met de gekleurde steenslag die zich tijdens het verhardingsproces in het bindmiddel vastzet.

Het gekleurd wegdeksysteem van Mobilmat kan zowel op asfalt- en betonverhardingen worden aangebracht. Zowel voor de toepassing op asfalt- als op betonverhardingen is een specifieke samenstelling van de epoxyharsen ontwikkeld en dit voor optimale hechting aan het wegdek.

De duurzaamheid van het gekleurd wegdeksysteem wordt bepaald door 2 zaken:

  • de kwaliteit van het bestaande asfalt- of betonwegdek waarop de kleuring wordt aangebracht;
  • de dikte van de laag epoxyharsen die wordt aangebracht. De minimale dekfactor zal variëren naar gelang de textuur en de porositeit van het oppervlak maar mag niet minder zijn dan 2 kg/m², maar voor een jarenlange levensduur van het gekleurd wegdeksysteem wordt een dikte van 2,5 tot 3 kg/m² vooropgesteld.

2 componenten geflexibiliseerde epoxyharsen in afzonderlijke vaatjes verpakt. De 2 componenten epoxyharsen worden gemengd tot een homogene massa.  Tijdens dit mengproces wordt het kleurpigment toegevoegd. De 2 componenten epoxyharsen worden met een boormachine gemengd tot een homogene massa.